Se på gamle skønheder og køb dimser til dit automobile

Veteranbiler, stumpmarked og publikumsafstemning på Hanstholm Camping

 

Der bliver nostalgi i pinsen, når den ene flotte veteranbil eller den anden ruller ind på Hanstholm Camping.

 

Opel er jo en udbredt bil, og der er rigtig mange, der kender én, der havde en Opel, eller også har de selv haft sådan en. Så der er normalt meget ”gensynsglæde”, når folk ser vores biler, fortæller Gert Bedsted fra Historisk Opel Klub.

 

Årets pinsetræf foregår på Hanstholm Camping, hvor de mange veteranbiler ankommer allerede i løbet af fredagen. Lørdag formiddag skal de ud på en 80 kilometer køretur, som starter fra campingpladen, hvor bilerne sendes af sted med et halvt minuts mellemrum. De kører skiftevist til højre mod Hanstholm og til venstre mod Vigsø, så der er god grund til at holde øje med den flotte trafik i området.

 

Veteranbilisterne skal løse opgaver ved Hanstholm Fyr, Vang Kirke, Opel i Thisted og Smed Auto i Sennels inden, de vender tilbage til Hanstholm Camping, hvor dagens sidste opgave skal løses. Det er en meget smagfuld opgave, idet deltagerne skal smage 4 forskellige øl fra Thisted Bryghus og gætte, hvad det er for typer øl.

 

Mens veteranbilisterne løser opgaver i omegnen, er der Thy-Quizz, levende musik, gratis fadøl og sodavand samt 2-kroners spil på campingpladsen. Vinderne af Thy-Quizzen, voksne og børn, udtrækkes tids nok til, at alle kan se veteranbilerne vende tilbage på pladsen.

 

Stumpmarked og veterankåring

Hanstholm Camping vågner søndag morgen ved at pinsesolen danser over skrænten ned mod havet, og så byder formiddagen ellers på stumpmarked, hvor alle – også gæster udefra - kan købe stumper og dimser til deres bil.

 

Det er mest specielle ting til gamle biler, men man ved aldrig, hvad der dukker op, da folk kan have alt muligt med, forklarer Gert Bedsted.

 

Søndag middag starter den officielle fremvisning af bilerne for publikum, der kan stemme på den bil, de bedst kan lide, det være sig uanset om de synes, det er den fineste, pæneste eller mest originale bil. Midt på eftermiddagen offentliggæres vinderbilen, og ejeren får en pokal.

Under fremvisningen vil mange af ejerne være omkring bilerne, og hvis man er heldig, er der mulighed for at komme ind og se i bilen, hvis ejeren står ved den. Det er bare at spørge, lyder rådet fra Gert Bedsted.

 

Historisk Opel Klub deltager i pinsetræffet med biler fra 1939 og frem, udover veteranbiler fra Danmark er der også tilmeldt veteranbiler fra Holland, Tyskland og Sverige. En bil bliver en veteranbil, når den er 35 år gammel, hvis den kun er 25 år gammel, kaldes bilen en ”young timer”.

Søndag aften byder lejrchef Bent Thodsen på grillbuffet, og mandag formiddag er der ponytrækning på pladsen, det foregår med 1hk-motorer.