Betaling

Prisliste

 Fastligger

 
 

Hytter

Kontakt

 

Forside

Brochure

Oplevelser og aktiviteter   for børn

Prisliste

Kun for børn

Hytter

Thy Vikingemarked

Surf-Camp Middles

Web cam stranden

Vore nye campingvogne

Teltferie

Lejrskoler & træf

Cykel ferie

Fastligger brochuren

 

 

   

 

    

 
 

Logo, Nationalpark Thy

 

 

 

Hanstholm folder

 

 

 

 

 
 
Vejret på Hanstholm Camping er ikke kun meget forskelligt fra, hvordan vejret som gennemsnit er i Danmark, men også meget forskelligt i forhold til, hvordan vejret kan være ganske tæt på.
I Danmark regner det på et år gennemsnitligt ca. 700 millimeter, på Hanstholm Camping regner det cirka det halve. Specielt om sommeren er nedbøren betydelig mindre en landsgennemsnittet. 
I månederne fra maj til august er nedbøren ca. 50-65 % mindre end landsgennemsnittet og antallet af solskinstimer tilsvarende højere.
Om sommeren har vi dage, hvor solen skinner fra morgen til aften, men blot 2-3 kilometer herfra er det overskyet, og 10 kilometer inde i landet regner det en stor del af dagen! Forklaringen er en kombination af vores placering i forhold til den fremherskende vindretning, hvor vinden typisk kommer ude fra havet over det flade klitlandskab mellem Hanstholm, og Klitmøller, den høje beliggenhed samtidigt med at vi ligger i læ ”lidt nede af bakken” på Hanstholmen, samt udtørringen af luften efter passage over de norske fjelde.

Under linket ”Nedbørstal” kan du se de aktuelle nedbørstal dag for dag, prøv at sammenligne det med hvordan vejret var samme dag, hvor du bor!

 

Om foråret kan vi have det specielle fænomen kaldet ”havgus”. På en ellers mild og flot dag hvor solen skinner fra en skyfri himmel, føler man pludselig at temperaturen falder 4-6 grader i løbet af ganske kort tid. Solen sløres og man ser havgusen som et tyndt tågelag i trætoppene. Havgusen ligger kun helt ude ved kysten, bare 1-2 kilometer inde i landet er den ”fordampet” og solen skinner fra en skyfri himmel.

 

Hanstholm Camping ligger fint i læ ”bag bakken”. På en dag hvor vinden blæser frisk fra sydvest i Hanstholm, blæser der kun en let brise hos os.

Vores strand ligger i øst-vest retning, det er således ikke vestkysten men ”nordkysten”. Derfor har vi hovedsagelig fralandsvind fra vores strand. Kun ved en nordlig vindretning kommer vinden direkte ind fra havet.

            Vejret i Hanstholm lige nu            Surf vejr bølger og vind i Hanstholm

 

Solens op- og nedgangstid, dagens længde, højde på himlen klik på kortet med musen på Hanstholm

 

Vind og bølger info for surfere klik her

 
Vind de næste 7 dage
 

 

       
 
 
 
Hanstholm-Camping.dk © 9/2023 made by Hanstholm Camping - Thy feriepark