Fastligger

 

Aktivitets program 

Nyheder

 

Om pladsen

Brochure 2015

Oplevelser og aktiviteter   brochure 2015

Prisliste

Fastligger brochuren

Virtuel rundtur

Vores nye campingvogne

 Lej en campingvogn

Teltferie

Grupper & lejrskole

Virtuel rundtur

Restaurantens menukort

 
 
 

Naturen

 
 
 

Naturen omkring Hanstholm Camping er totalfredet.
Fra toppen af skrænten ses lyngklædte klitter strække sig mod havet, så langt øjet rækker. Her finder du et rigt flora og fauna.
Flere sjældne urter har fundet overlevelse her, som det eneste sted i verden. Og er du til svampe, skal du ikke lede længe efter Karl Johan, kantareller eller andre spændende spisesvampe.

 
I de tidligste morgentimer kan du opleve kronvildtet forlade deres sovepladser på pladsens yderområder.
 
Klik på billedet og læs mere om danmarks sidste vildmark, som begynder ved campingpladsen
 
Lyset i Hanstholm er ganske specielt. De farverige og til tider dramatiske solopgange og solnedgange over havet, har været – og er stadig - til stor inspiration for mange billedkunstnere.
 
Stranden for foden af skrænten er et kapitel for sig selv. Her finder du Danmarks eneste forstenede koralrev, og med let trænet øje finder du hurtigt et fossil, en forstening eller et stykke rav.
For ganske nylig blev det hidtil største stykke rav i Danmark fundet her. Det vejede 4,2 kilo.
 
Campingpladsen ligger på toppen af en 40 meter høj klittop, en gammel ø skabt under den sidste istid. I fortiden udgjorde øen Hanstholmen sammen med Bulbjerg de forreste og yderste øer i et ørige i Stenalderhavet, der strakte sig foran det, der i dag er kendt som Limfjorden. Indtil for kun 1.000 år siden kunne man syd for Hanstholm-øen sejle ind i Limfjorden, og Vigsø var et driftigt udskibningsted med skudehandel for landbrugsprodukter til Norge samt import af træ fra Norge. Det er faktisk kun 100 år siden at Vigsø´s betydning som udskibningssted ophørte, men i dag er der ikke mange spor tilbage fra den tid.
 
Det er fascinerende at stå på toppen af klitten og forestille sig, at for godt 1.000 år siden sejlede vikingeskibe og handelsskuder forbi dernede. Landet har over de sidste 6.000 år rejst sig 6 meter, og man kan tydeligt se, hvordan skrænterne er blevet formet af havets bølger. Vandet Sø og Nors Sø er dannet i de fjorde som løb rundt om øerne i det forgangne ørige. Søerne er de reneste i Danmark, idet grundvandtilløbene kommer igennem de tykke kridtlag i bunden af søerne. Sigtbarheden ned i vandet er typisk over 10 meter.
 
Hanstholm øen, som lå ude i Stenalderhavet for 6.000 år siden, blev formet af isen under den sidste istid, som skubbede jorden foran sig op til det, som det er i dag. Bakken, som er 64 meter høj på det højeste punkt, ligger ovenpå et 50 millioner år gammelt koralrev. Derfor finder man ikke den typiske hvide sandstand her, som ellers er karakteristisk for vestkysten. Stranden består af toppen af koralrevet, og revet ses tydeligt oppe fra toppen af klitten. Stranden består af større kalksten som er slebet runde af havets bølger.
 
Stranden for foden af skrænten er et kapitel for sig selv. Her finder du Danmarks eneste forstenede koralrev, og med let trænet øje finder du hurtigt et fossil, en forstening eller et stykke rav.
For ganske nylig blev det hidtil største stykke rav i Danmark fundet her. Det vejede 4,2 kilo.
 
 

Thy Nationalpark

Hanstholm Reservatet

Ravvejen  
       

 
 
 
Hanstholm-camping.dk © 2/2015 made by Hanstholm Camping - Thy Feriepark